Financiar

#nasa inventii masini #inventie masini zburatoare #industrie spatiala #criza financiara globala #industrie auto declin #masini zburatoare

Masinile zburatoare si criza financiara

Desi industria auto este in declin si criza financiara continua sa faca destul de multe victime in industria constructoare de masini, unii inventatori alaturi de multi cetateni viseaza la autovehicule zburatoare.

Desi pare greu de crezut sau realizat, in foarte scurt timp s-ar putea sa vedem mici farfurii zburatoare circuland pe deasupra capului nostru, relateaza CBS News.

Cei de la NASA au construit ceva ce vrea a fi o masina zburatoare si poarta denumirea de "autostrada cerului".

In prima faza s-a pornit de la un sistem proiectat doar pe computer. Acesta era creat pentru a folosi milioanelor de oameni, dornici de a circula liber in propria masina zburatoare.

Partea frumoasa intervine atunci cand visele si planurile celor de la NASA se materializeaza in produse palpabile, capabile sa zboare, sa decoleze sau sa aterizeze din orice loc.

Unul din inventatorii masinii zburatoare poarta numele Woody Norris si a primit acum putina vreme, din partea autoritatilor americane, distinctia cea mai mare pe care un inventator o poate primi.

Norris, in varsta de 66 de ani, proiectant si constructor al AirScooter, masina care zboara si te fereste de ambuteiajele din oras si te scapa de semafoare, a demonstrat ca automobilul zburator poate sa circule in aer cu 50 de km/h timp de doua ore si deasupra marii poate sa poarte pasagerii pe o distanta de 10.000 de metri.

Pretul masinii zburatoare, una din multele inventate, ajunge pana la 50.000 de dolari. Deloc ieftin in comparatie cu preturile unor limuzine de lux pe care putini si le permit.

Luand insa in considerare ca pe calea aerului se pot evita toate obstacolele ce pot sa iti fure ore si zile bune de viata, inscaunat in fata volanului, pretul nu este prea mare.

Industria auto producatoare de masini zburatoare este la un pas de realizare insa criza economica si financiara tine pe loc pietele auto terestre. Ce sa mai vorbim de cele aeriene.

Pana la statul la semafor in cer, trebuie sa ne multumim cu cititlul ziarului in intersectiile blocate, profitand din plin de tehnologia semafoarelor inteligente, montate destept in marile intersectii din Capitala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea