Financiar

#criza gaze #combinat siderurgic #mechel targoviste #combinatul doljchim

Marii consumatori romani, neafectati de criza gazului

Criza gazului a prins marii consumatori din Romania inchisi din cauza crizei financiare, cum este cazul combinatelor de ingrasaminte chimice, sau in concediu prevazut in contractul colectiv de munca.

Prima victima a sistarii importurilor de gaze a fost combinatul Doljchim , pe care Petrom declara in data de 5 ianuarie ca il inchide, ceea ii va permite sa livreze suplimentar pe piata 1,3-1,5 mn mc de gaze.

De asemenea, Azomures , care urma sa-si reia activitatea in data de 12 ianuarie a manat redeschiderea pana la inceputul lunii februarie. Compania cu capital rusesc mechel targoviste a fost mentionata de ministrul economiei, Adriean Videanu, printre societatile care nu isi vor relua activitatea din cauza crizei gazelor furnizate de Rusia.

Potrivit unui comunicat Combinatul de otel Mechel Targoviste (COS) isi va relua activitatea incepand cu 12 ianuarie, dupa ce vor fi efectuate pregatiri ale utilajelor pentru o perioada de sase zile, a anuntat compania intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Mechel a avut oprita productia in perioada sarbatorilor, interval in care in medie 1.500 de salariati din cei 3.230 au intrat in somaj tehnic.

Potrivit liderului sindical, Mihai Toma, aproape toti angajatii companiei sunt in somaj tehnic pana la data de 24 ianuarie , intrucat exista produse pe stoc si nu este cerere, astfel ca mai bine de 3.000 de salariati stau acasa, primind 75% din salariu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea