Financiar

#manager #hr #resurse umane #personal #salariu #europa de est

Managerii romani din HR castiga de cinci ori mai putin decat cei din Vest

Un manager de resurse umane din Romania castiga in medie 2.000 de euro pe luna, mult mai putin decat specialistii de pe aceleasi pozitii din companiile din Vest, unde salariul poate ajunge la 15.000 de euro pe luna, arata un studiu realizat de Kienbaum, firma germana specializata in executive search. Rolul departamentelor de HR in Occident este de obicei mult mai mare decat in Europa Centrala si de Est, ceea ce explica pe de-o parte diferentele de salarizare.

In multe companii din Romania, atributiile "departamentului personal" reprezinta doar o mica parte a atributiilor unui departament HR ", spune Paul Milata, country manager pentru Bulgaria si Romania al firmei de executive search Kienbaum, scrie Business Standard.

Pe piata locala, salariile pentru pozitia de manager de HR variaza foarte mult, in functie de zona, de companie si de experienta candidatului. Astfel, un manager roman de HR poate castiga lunar un salariu brut cuprins intre 1.300 si 3.500 de euro, arata acelasi studiu.

"Aceste cifre par sa fie realiste, raportate la piata din Romania. Oricum, fiecare studiu salarial vine cu cifrele sale specifice", spune Gabriel Matauan, director de resurse umane pentru Lafarge Romania.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea