Financiar

# avantaje credit prima casa #chirie bucuresti #credit prima casa #prima casa

Mai bine in chirie sau cu credit Prima Casa? Raspunsul care te lamureste!

Nu esti inca decis sa faci un credit, nu ai bani de avans si crezi ca te avantajeaza chiria? Gandeste-te mai bine, deoarece s-ar putea ca, pe termen lung, sa fii mult mai dezavantajat. 

Rata la creditele prin Prima Casa la garsoniere si apartamente cu doua camere este cu peste 20% mai mica fata de chiriile lunare, reiese dintr-un studiu realizat de Banca Romaneasca si imobiliare.ro. Cea mai mare diferenta intre rata la banca prin Prima Casa si chirie este de 23% si este inregistrata in cartierele bucurestene Crangasi, Drumul Taberei, Giulesti si Militari.

„O rata mai mica decat chiria si avantajul unui avans de minimum 5% justifica in continuare decizia de investitie intr-o locuinta prin programul Prima Casa. Diferentele dintre rate si chirii sunt semnificative in special la cele mai solicitate categorii de locuinte – garsonierele si apartamentele cu doua camere”, a declarat Dan Grigoriu, reprezentant al bancii care a realizat studiul.

De exemplu, pentru o garsoniera in sectorul 4, cum ar fi cartierele Berceni sau Giurgiului, un cumparator prin programul Prima Casa plateste o rata de 164 de euro/luna, in timp ce un chirias plateste 200 de euro/luna. Cei care vor sa cumpere un apartament cu doua camere situat in cartierele din Sectorul 1 al Capitalei (Bucurestii Noi, Grivitei, Gara de Nord) platesc o rata lunara de 248 de euro, fata de o chirie medie lunara de 300 de euro.

„Cu exceptia apartamentelor din zonele centrale si nordul Bucurestiului, apartamentele din Capitala se incadreaza in programul de creditare Prima Casa. De asemenea, toate tipurile de apartamente din principalele orase ale tarii se incadreaza in acest program, singura exceptie o constituie apartamentele cu trei camere din Cluj-Napoca”, a declarat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro, citata de greatnews.ro.

La nivel național, in Iasi, Sibiu si Ploiesti, ratele lunare prin Prima Casa la garsoniere sunt mai mici cu peste 20% fata de chiriile lunare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea