Financiar

#bani #afacere #economie #insolventa #credit #finantare #Praktiker # insolventa Praktiker

Magazinul Praktiker intra in insolventa

Magazinul german de bricolaj Praktiker a anuntat recent ca va intra in insolventa, chiar in tara de origine, din cauza datoriilor mari acumulate si a lipsei de bani lichizi.

Totusi, reprezentantii Praktiker au declarat ca activitatea magazinelor din toate tarile in care sunt deschise acestea, inclusiv Romania, nu va fi afectata.

Compania Praktiker a intampinat probleme dupa vanzarea esuata a unei subsidiare din Luxemburg. Din acel moment, titlurile pe care le detinea grupul s-au prabusit constant, joi Praktiker inregistrand la bursa din Frankfurt o cadere de 70%.

De asemenea, negocierile cu creditorii in ceea ce priveste refinantarea au esuat miercuri seara. Compania Praktiker a avut anul trecut o pierdere neta de 190 de milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011. Astfel ca veniturile companiei Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.

Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea