Financiar

Locul 40 in topul celor mai atractive tari pentru investitori

Romania a urcat 20 de locuri intr-un top al celor mai bune tari in care sa faci afaceri, realizat de revista americana Forbes . Tara noastra ocupa locul 40 din 121 de state.

Conform clasamentului intocmit de Forbes , mediul de afaceri din Romania e mai atractiv decat in Turcia , Croatia, Bulgaria, Grecia si Rusia, ultima ocupand locul 86 din 121 de tari.

Inaintea Romaniei se afla Slovenia, Cehia, tarile baltice, Ungaria, Polonia si Spania.

Printre tarile cu cel mai atractiv mediu de afaceri se numara Danemarca, Islanda, Finlanda, Statele Unite, Marea Britanie, Singapore si Hong Kong.

Revista Forbes a realizat acest top pe baza unor criterii foarte stricte. Romania a primit punctaje mari pentru liberalizarea monetara, protectia proprietatii, inovatie si tehnologie.

Investitorii straini sunt speriati de birocratia, libertatea comertului si nivelul taxelor pentru corporatii, scrie revista americana. Consumul si investitiile au dus la crestere puternica a PIB-ului in Romania in ultimul an, arata Forbes. Aceasta evolutia economica a favorizat aparitia unei clase de mijloc . Cu toate acestea, coruptia, birocratia si inflatia raman principalele provocari ale mediului de afaceri din Romania, arata Forbes.

Clasamentul a fost realizat pe baza unor rapoarte si cercetari ale Forumului Economic Mondial, Bancii Mondiale, Transparency International, Freedom House, Camera de Comert a SUA si CIA.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea