Financiar

#apartamente #high-class #piata imobiliara #cerere

Locuintele de lux rezista eroic in fata tsunami-ului imobiliar

Criza economica arunca piata imobiliara intr-o ceata rece, activitatea din acest sector ramanand in atentia tuturor. piata rezidentiala a tinut prima pagina a ziarelor, iar prea putini si-au indreptat atentia catre proprietatile "scumpe", pornind probabil de la premiza ca romanii nu-si mai permit astfel de achizitii. Si totusi, cine vrea sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta de lux?

"Segmentul de lux isi are clientii sai. E adevarat ca, in contextul actual, orice  pret se negociaza. Procesul de negociere se realizeaza in mai multe etape, cuprinzand o discutie de principiu, vizionarea locuintei si negocierea propriu-zisa, pe baza observatiilor culese la fata locului. Fiind vorba de apartamente pentru segmentul high-class , cu locatie foarte buna, suprafata mare si finisaje de calitate, discounturile acordate de proprietari sunt moderate", au declarat consilierii companiei Eurometropola.

Valoarea la care se tranzactioneaza o locuinta de lux, chiar si dupa aplicarea discountului, ramane tot la un nivel ridicat. "Este foarte interesant ce se intampla pe piata. Presa descrie o economie lovita de tsunami si te ia cu frig numai cand deschizi ziarul. Ai senzatia ca nimeni n-o sa mai cumpere nimic, multe vreme de acum inainte. In realitate, numarul potentialilor clienti pe segmentul high-class este consistent. O statistica interna releva faptul ca potentialii investitori cauta imobile la un pret bun, in vederea valorificarii ulterioare, pe termen lung", au subliniat expertii Eurometropola.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea