Financiar

#bucuresti #taxe #impozit

Lista majorarilor impozitelor, amenzilor si taxelor locale

Guvernul a hotarat actualizarea taxelor si impozitelor cu inflatia pe ultimii trei ani, printr-o majorare de 20%. Cresterea datoriilor la stat va fi stabilita de autoritatile locale.

"Pentru populatie, taxele si impozitele vor creste probabil cu valoarea minima. Imi este greu sa va spun acum care va fi ea", a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu .

Persoanele fizice vor avea de platit un impozit pe cladiri in valoare de 0,1 la suta din valoarea impozabila. Astfel, pentru o cladire cu cadrul din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa, dotata cu instalatii de apa, canalizare si electricitate, valoarea impozabila va creste de la 702 lei pe metru patrat la 846 lei metru patrat, conform Gandul.

In Bucuresti, cel mai scump impozit va fi platit de locuitorii din centru, zona A. Daca pana acum impozitul pentru o garsoniera era de 83 de lei, el va creste la 99, 6 lei . Impozitul pentru un apartament de doua camere se va ridica la 134,4 lei, in timp ce pentru trei camere, bucurestenii vor plati 198,8 lei.

In zona B a Capitalei, impozitul pentru o garsoniera ajunge la 97,2 lei. Pentru doua camere, impozitul creste de la 108 lei la 129,6 lei, iar pentru trei camere noua valoare va fi de 195,6 lei. Apartamentele cu patru camere vor fi impozitate cu 273,6 lei.

Terenurile intravilane din capitala destinate constructiilor vor avea un impozit de 9328,8 lei pentru un hectar, fata de 7774 lei pana acum. In zonele marginase, impozitul pe hectar creste de la 3.339 lei la 4006,8 lei.

Taxele vor creste si pentru masini. Daca pana acum, impozitul pentru un autoturism cu motot de 1600 cmc era de 56 de lei, va creste la 67,2 lei pe an. Automobilele cu capacitate cilindrica intre 1601 si 2000 cmc, vor platit pentru fioecare 200 cmc in plus 18 lei, fata de 15 lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea