Financiar

#curs valutar #leu euro

Leul se ieftineste iar, aproape de 4,34 lei/euro

Leul si-a reluat tendinta de depreciere , ajungand aproape de 4,34 lei/euro, dupa ce datele privind inflatia la finalul lui 2008 si tendinta generala a monedelor emergene din regiune apreciasera moneda nationala in primele tranzactii ale zilei.

"Piata este destul de agitata dupa caderea subita a cursului, insa acum leul reincepe sa se deprecieze. Aprecierea a venit in primul rand ca urmare a reducerii aversiunii la risc a investitorilor fata de regiune, ce a apreciat majoritatea monedelor emergente, dar si ca urmare a datelor pozitive privind inflatia la sfarsitul anului trecut", a spus un dealer din piata pentru NewsIn.

Rata anuala a inflatiei a coborat la finalul anului trecut la 6,30%, de la 6,74% in noiembrie, potrivit datelor publicate marti de Statistica, nivelul fiind sub asteptarile analistilor, in contextul in care scaderea vanzarilor a ieftinit bunurile nealimentare in ultima luna din 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea