Financiar

#cotatii valutare leu #recuperare pierderi apreciere #speculatii facilitare credit

Leul recupereaza din pierderi, in ton cu monedele din regiune

Cursul de schimb a urcat aproape constant in primele schimburi valutare de miercuri, de la 4,2975 la 4,3215 lei/euro, pe seama ordinelor speculative din regiune.

Treptat leul a inceput sa recupereze o parte din terenul pierdut, in ton cu miscarile monedelor celorlalte tari din zona. La 10:45 bancile cumparau un euro cu 4,3105 lei si il vindeau cu 4,3160 lei, informeaza NewsIn.

"Leul a deschis pe depreciere , dar acum se apreciaza usor. Evolueaza in linie cu regiunea, pe fondul miscarilor speculative, doar amplitudinea difera, la noi piata fiind mai calma", a declarat pentru NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

In regiune, monedele emergente au avut evolutii similare, forintul depreciindu-se initial de la 299,03 la 304,25 unitati/euro, dupa care s-a apreciat pana la 299,40 forinti/euro, in timp ce zlotul polonez a pierdut teren de la 4,5975 la 4,7005 zloti/euro dupa care s-a scumpit la 4,6645 zloti/euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea