Financiar

#legea pensiilor #guvern #avizare

Legea pensiilor a fost avizata de Guvern

Guvernul a avizat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, scrie Bloombiz.ro, care citeaza Ziare.com. Documentul urmeaza sa fie transmis Parlamentului, spre dezbatere prioritara.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca adoptarea unei legi care sa asigure sistemul de pensii reprezinta o urgenta, precizand ca prin noua lege Executivul doreste sa puna capat abuzurilor din sistem.

"Este un angajament al Guvernului fata de romani, ca acest proiect va fi dezbatut de urgenta. Acest proiect este necesar romanilor. Este nevoie de o lege noua a pensiilor in Romania pentru a-i asigura pe romani ca vor primi o pensie buna atunci cand este cazul", a declarat premierul Emil Boc.

Primul ministru a mai spus ca in momentul de fata exista un raport inechitabil intre cea mai mica si cea mai mare pensie. Totodata, el a aratat ca dupa parerea sa, de pensionare la femei ar trebui sa fie 58 de ani, iar pentru barbati 63 de ani.

Pensia sociala minima nu va fi diminuata

Toate pensiile speciale vor fi recalculate in termen de cinci luni de la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, fara nicio exceptie, a mai declarat premierul Emil Boc, precizand ca pentru 85% din pensiile speciale cuantumul nu va fi modificat.

"Pentru 85% din pensiile speciale cuantumul nu va fi modificat. Prin recalculare nu se afecteaza principiul neretroactivitatii", a mai declarat premierul Emil Boc.

Premierul le-a dat asigurari pensionarilor, ca prin noua lege pensia sociala minima nu va fi diminuata.

Emil Boc a tinut sa precizeze ca acest proiect de lege este corect fata de romani si a spus ca spera ca el sa fie dezbatut cat mai repede de Parlament.

"Sper ca acest proiect de lege sa fie dezbatut cat mai repede de Parlament, ca apoi pensiile sa fie recalculate in termen de cinci luni. Vrem ca noile pensii sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011", a precizat Emil Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea