Financiar

#contractare credit #financiar #credit

La ce sa fii atent atunci cand te hotarasti sa iei un credit

 

Contractarea unui credit pentru diverse nevoi este una dintre cele mai la indemana solutii pe care majoritatea o avem atunci cand ne dorim sa finalizam cu rapiditate un proiect. Fie ca avem nevoie de un imprumut pentru renovare, achizitia unei masini, sau cumpararea unei case, cu totii ajungem sa apelam la un credit la un moment dat in viata. Chiar daca datorita tehnologiei, putem contracta cu usurinta un credit online, trebuie sa fim atenti la cateva aspecte inainte de a semna contractul de creditare.

Sfaturi utile pentru cei care vor sa ia un credit

Pentru a obtine suma de care ai nevoie intr-un mod usor si rapid, poti apela la un credit nebancar. Spre exemplu, prin intermediul CreditPrime, se poate obtine un credit ifn suma de care ai nevoie in doar cateva ore si cu un numar minim de documente. Avantajul institutiilor financiare nebancare este dat de faptul ca solicita foarte putine documente justificative, iar procedura de aprobare este foarte rapida. Chiar daca intreg procesul pare foarte simplu de urmat, sunt cateva aspecte de care ar trebui sa se tina cont:

Asigura-te ca ai venituri suficiente pentru a plati ratele

Chiar daca ne dorim sa imprumutam cat mai multi bani si sa ne finalizam proiectele mai rapid, trebuie sa ne gandim ce se intampla pe termen lung. Este important sa ai suficiente venituri pentru a plati ratele lunare. In caz contrar, institutia financiara care ti-a acordat imprumutul va face demersurile necesare pentru a-si recupera sumele imprumutate. Astfel, ai putea avea conturile blocate sau sa ti se ia garantiile pe care le-ai folosit pentru a obtine creditul.

Evita sa imprumuti bani in monede straine

Uneori, bancile pot avea o oferta foarte buna pentru creditele in monede straine. Acestea pot oferi dobanzi promotionale sau alte beneficii care pot fi foarte atragatoare. Cu toate acestea, cei care vor sa ia un imprumut intr-o moneda straina ar trebui sa se gandeasca la cursul valutar care se poate schimba in timp. Asta inseamna ca in cativa ani rate poate creste necontrolat si sa ai dificultati in achitarea ratelor. De aceea, cea mai buna varianta ar fi sa alegi un imprumut in moneda in care iti castigi salariul.

Citeste cu atentie contractul de credit

Indiferent ca alegi un credit nebancar sau unul bancar, trebui sa citesti cu atentie contractul de credit. Chiar daca acestea au foarte multe pagini, pot contine clauze care te pot dezavantaja. De aceea, este important sa citesti toate documentele pe care le semnezi si sa fii atent la comisioanele percepute, precum si la modul de calcul al dobanzii.

Daca urmaresti sfaturile de mai sus si nu te grabesti in luarea deciziei in ceea ce priveste creditul, ai toate sansele sa alegi o varianta care sa te avantajeze. Astfel, iti vei putea finaliza proiectele fara riscuri si sa te temi ca nu vei putea sa platesti ratele.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea