Financiar

#cumparare apartament #cheltuieli #apartament

Investitia intr-un apartament, cheltuieli ulterioare

Daca ai luat decizia de a iti achizitiona un apartament, felicitari! Nu vei mai plati chirie, o sa ai propria ta locuinta in care stii ca poti sa investesti pentru ca este casa ta. Cu siguranta efortul financiar este semnificativ. Probabil nu ai terminat de facut calculele si inca asezi pe hartie cifre cu cat va insemna rata lunara la banca.

Suma pe care o dai pentru un apartament nu este insa cea finala, ti se vor adauga cheltuieli suplimentare care s-ar putea sa te puna in dificultate. Gestioneaza-ti bugetul astfel incat sa te asiguri ca ai banii necesari pentru a finaliza cu aranjarea apartamentului si pentru a te muta rapid.

De multe ori nu stim sa apreciem valoarea estimativa a unui apartament care trebuie renovat, asta pentru ca nu am avut pana acum de-a face cu achizitionarea de parchet, obiecte sanitare, alegerea gresiei si faiantei sau chiar a adezivilor. Da, toate sunt necesare, la care se adauga in plus manopera muncitorilor.

Cu siguranta vrei ca totul sa arate ca nou, astfel ca este bine daca te-ai decis asupra unui apartament intr-un bloc vechi, ai caror proprietari nu au facut imbunatatiri de-alungul timpului, sa ceri parerea unui specialist pentru a sti aproximativ ce suma va trebui sa ai pusa deoparte pentru finisaje.

Apartamentele fara imbunatatiri se vand la preturi mult mai mici, astfel ca s-ar putea sa te incante suma ceruta, fara sa iti dai seama ca ulterior poti investi chiar si 15.000 de euro intr-o renovare a unui apartament de trei camere (ce poate include schimbarea sigurantelor vechi ale blocului, usi noi, termopane, aer conditionat, centrala termica).

Mobila

Spre deosebire de un apartament intr-un bloc vechi, un apartament nou intr-un ansamblu rezidential iti ofera locuinta la cheie, cu toate imbunatatirile incluse, deci nu vei mai avea de investit decat in mobila. Poti profita de perioadele de reduceri din an. De asemenea, ia in calcul si magazinele online care au preturi mult mai avantajoase.

Daca insa plimbarile repetate prin magazine si cercetarile pe care le-ai tot facut nu te-au multumit si nu ti-au oferit niciun rezultat, alege mobila la comanda. Daca ti-a fost usor cu alegerea canapelei, a fotoliilor, ia in considerare mobila la comanda pentru bucatarie. Pe langa consiliere, vei beneficia in final de un rezultat conform stilului tau de viata. Pune pe hartie asadar si o posibila astfel de investie. Vei vedea ca pretul s-ar putea sa ti se para la inceput mare, insa tine cont ca este un mobilier personalizat, creat de designeri si potrivit asteptarilor tale si ale incaperii.

Notarul

Daca atunci cand dai bani pentru a iti lua o mobila care ti-a placut ai satisfactia enorma atunci cand o vezi zi de zi la tine acasa, ce vei spune cand va trebui sa dai bani la notar. Este foarte important sa tii cont ca in functie de pretul apartamentului si modalitatea de achizitie, credit ipotecar, programul Prima Casa sau surse proprii, vei avea de facut drumuri la notar in urma carora vei putea cheltui pana la cateva mii de euro. Astfel, nu face greseala de a lua in considerare doar avansul de dat la banca pentru noul apartament si nu te lasa surprins de costurile cu biroul notarial.

Este bine sa fii informat, sa calculezi si sa iti iei toate masurile necesare, astfel incat mutarea intr-un nou apartament sa nu fie o povara, ci o adevarata bucurie.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea