Financiar

#internet banking #banci #clienti

Internet banking-ul ar putea creste cu peste 20% in 2010

Piata de internet banking ar putea creste in 2010 cu peste 20%, in conditiile in care populatia va continua sa isi plateasca tot mai mult facturile prin acest serviciu, spre deosebire de firme, care vor utiliza toate tipurile de tranzactii, a spus  vicepresedintele Alpha Bank Romania, Ion Stan, citat de NewsIn.

"Ne asteptam la o crestere de peste 20% la nivelul pietei de internet banking, platile online ale utilitatilor fiind motorul de crestere in continuare in cazul persoanelor fizice", a spus Stan, precizand ca, in cazul firmelor, la aceasta crestere contribuie toate tipurile de tranzactii prin internet.

Stan a precizat ca luna martie a acestui an a adus cel mai mare volum de tranzactii online la Alpha Bank si si-a exprimat increderea ca "reticenta in a accesa serviciul de internet banking va fi depasita cu siguranta de acei clienti care nu au gustat inca din placerea de a-si face platile de acasa".

Tot segmentul platilor online al utilitatilor este considerat principalul factor de crestere si de BRD.

"Mai ales in ce priveste platile online, cifrele ne incurajeaza. Dupa primele doua luni, observam deja cresteri semnificative. In acest an ne vom concentra pe dezvoltarea zonei de acceptare si pe promovarea serviciilor de mobile banking", a spus Dana Demetrian, director executiv Polul Administrarea Generala a Retelei din cadrul BRD.

BCR se va axa in acest an pe consolidarea pozitiei si pe extinderea gamei de servicii oferite pe acest segment, cu accent pe atragerea cat mai multor furnizori de utilitati .

In schimb, unicredit tiriac Bank sustine ca si-a propus o tinta ambitioasa pentru 2010 si 2011, in cazul IMM-urilor si al clientilor corporativi, in conditiile in care acest segment a fost vizat si in anul anterior.

In 2009, UniCredit Tiriac Bank a avut cea mai mare valoare a tranzactiilor prin internet banking din piata, in timp ce ING a inregistrat cel mai mare numar de tranzactii prin internet banking, potrivit datelor din piata.

Vicepresedintele Alpha Bank considera ca viitorul va fi al serviciilor de debitare directa, nu al internet bankingului, insa mai sunt unele dificultati la acest capitol. La randul sau, Dana Demetrian a subliniat ca in acest domeniu este vorba de o problema de mentalitate.

"Clientul vrea sa plateasca atunci cand isi doreste el, nu atunci cand vrea furnizorul", a explicat Demetrian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea