Financiar

#autoturism #masina #inmatriculari

Inmatricularile de autoturisme au scazut cu peste 57% in primul trimestru

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 57,4% in primul trimestru al lui 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a scazut cu 40,6%, arata datele Institutului National de Statistica .

Datele statistice arata ca inmatricularile au scazut la toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor. Cel mai semnificativ declin s-a consemnat la autoturisme, unde numarul inmatricularilor a fost cu 57,7% mai mic fata de trimestrul I 2009. Categoria autobuze si microbuze a inregistrat o scadere cu 43,8%.

In ceea ce priveste vehiculele rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai mare scadere a inmatricularilor s-a inregistrat la categoria autotractoare, unde acestea s-au redus la jumatate fata de primul trimestru din 2009.

Fata de trimestrul al patrulea din 2009, numarul inmatricularilor noi la vehiculele rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut cu aproape 40%, iar cel al vehiculelor rutiere pentru transportul marfurilor, cu 36,2%

Potrivit datelor statistice publicate de Comisia Europeana, patru state membre UE - Germania, Franta, Italia si Regatul Unit - au insumat 72,4% din inmatricularile de autoturisme noi, in 2009, mai precizeaza Institutul National de Statistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea