Financiar

#asigurari #fond de pensii #pensii_private

ING si Allianz Pensii, lasati fara clientii repartizati aleatoriu

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) ING si Allianz-Tiriac nu vor mai primi in urmatorii doi ani clienti din repartizarea aleatorie, care acum le aduce cateva mii de participanti noi lunar, potrivit unei norme a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, scrie Ziarul Financiar. Norma , care vizeaza fondurile cu o cota de piata de peste 20%, ar putea cauza pierderi totale de circa 230.000 de clienti pe an celor doua fonduri. Reprezentantii ING afirma ca noua norma reprezinta o discriminare si o incalcare a legislatiei in vigoare.

Norma, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010, precizeaza ca fondurile de pensii cu o cota de piata de peste 20% - cum sunt ING si Allianz-Tiriac - vor fi excluse de la repartizarea aleatorie a participantilor noi.

Sunt repartizati aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii angajatii care in termen de patru luni de la obtinerea primului loc de munca nu isi aleg fondul de pensii la care vor sa contribuie. In ultimul an au fost repartizati aleatoriu aproape 390.000 de clienti.

(citeste continuarea in ZF.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea