Financiar

#bani carantina # plata carantina #indemnizatie carantina

Indemnizatie carantina. Cat plateste statul

Statul va plati o indemnizatie de carantina pentru persoanele care se incadreaza in acest caz. Suplimentarea bugetului Ministerului va fi facuta din Fondul de rezerva bugetara.

Suplimentarea bugetului Ministerului va fi facuta din Fondul de rezerva bugetara.

De asemenea, proiectul stabilete si cheltuielile aferente pentru fiecare persoana carantinata:

„a) alocatia de cazare in valoare de 230 lei/zi, care include pe langa costurile legate de asigurarea spatiului de locuit, costurile cu servicii de curatenie, servicii de spalatorie, produse de igiena personala, lenjerie, prosoape, protectia bagajelor persoanelor si a altor efecte personale ale acestora- in situatia in care persoana este cazata intr-un centru de carantina pus la dispozitie in mod gratuit, alocatia de cazare este in valoare de 50 de lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curatenie, servicii de spalatorie, produse de igiena personala, lenjerie,prosoape, protectia bagajelor si a altor efecte personale ale acestora.

b )indemnizatia de cazare, in cuantum de 70 lei/zi care include urmatoarele cheltuieli:
- cheltuieli cu hrana –3 mese/zi,servite in camera, cu utilizarea tacamurilor si a veselei de unica folosinta.- cheltuieli cu apa –intre 2-4 l/zi/persoana, cu utilizarea paharelor de unica folosinta- cheltuieli cu imbracaminte corespunzatoare –cate 2 pijamale si 2 perechi de papuci de unica folosinta pentru toata perioada de carantinare”, arata proiectul de hotarare.

In cazul in care persoana aflata in carantina necesita servicii de traducere, cheltuielile aferente acestora vor fi decontate, pe baza de documente justificative.in situatia in care persoana aflata in carantina necesita tratament pentru afectiuni preexistente sau care pot apare in perioada de carantina, acestea se vor acorda in baza unor documente medicale de tipul: scrisoare medicala, reteta, iar cheltuielile aferente acestora se vor deconta pe baza documentelor justificative.

Fondurile necesare pentru decontarea cheltuielilor se asigura prin transfer din bugetul Ministerului Sanatatii, lunar, la solicitarea directiilor de sanatate publica judetene, respectiv si a municipiului Bucuresti, pe baza unui borderou centralizator al documentelor, la sfarsitul perioadei de carantina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea