Financiar

#economie #incredere #cetatean #stolojan #mediu de afaceri

Increderea in economie, ca in vremea lui Stolojan

Indicele de incredere al mediului de afaceri si al consumatorilor in economia romaneasca a scazut in luna martie la cel mai mic nivel istoric, 64,3 puncte, adica sub recordul negativ precedent de 65,7 puncte, care data din iulie 1992. Atunci prim-ministru era Theodor Stolojan.

La nivelul intregii UE, indicatorul mediu ( Economic Sentiment Indicator -ESI) se situeaza la 60,3 puncte, cel mai scazut nivel de la introducerea sa, in 1985, potrivit datelor Comisiei Europene.

Pe sectoare, fata de luna anterioara, au fost consemnate scaderi ale increderii managerilor romani din industrie , constructii si servicii, precum si o scadere a increderii consumatorilor. In schimb, in zona comertului se inregistreaza o usoara imbunatatire fata de februarie.

Per total, indicele a pierdut aproape 5 puncte, de la 69,1 la 64,3. In cazul UE s-au consemnat inrautatiri ale perspectivelor din industrie si servicii, stagnari pe constructii si pe increderea consumatorului, respectiv o usoara crestere pe retail.

( citeste continuarea in Cotidianul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea