Financiar

Incepe ofensiva pe asigurari pentru angajatii IMM-urilor

Compania Life, a doua de pe piata asigurarilor de viata, va ataca in acest an segmentul produselor de tip employee benefits pentru intreprinderi mici si mijlocii, compania urmand sa dezvolte o retea de distributie separata pentru aceste produse.

Employee benefits sunt beneficiile acordate de catre companii angajatilor, care pot fi asigurari de viata , de sanatate sau pensii private.

"Cred ca viitorul apropiat va aduce o crestere semnificativa a pietei de employee benefits pentru companii mici si mijlocii, cu 60-70 de angajati. Vom dezvolta o retea de consultanti in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Brasov si Cluj, care vor vinde doar employee benefits pentru IMM-uri", a declarat pentru ZF Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.

In prezent, majoritatea companiilor mari ofera beneficii de acest tip angajatilor, la nivelul companiilor medii si mici aceasta practica fiind inca slab dezvoltata.

"Avem acum 260 de companii care cumpara asigurari pentru angajati de la noi, multe dintre ele fiind multinationale, insa vrem sa intram si pe piata companiilor mici si mijlocii, cu actionariat romanesc", spune Alexandrescu.

El considera ca dezvoltarea pe acest segment nu se va vedea imediat in cifra de afaceri a AIG Life. "Exista o intarziere de 6-9 luni pana apar primele reactii din partea angajatorilor, pentru ca firmele trebuie sa isi bugeteze cheltuielile cu aceste beneficii", explica seful AIG Life.

Pentru a-si completa oferta de employee benefits, AIG Life va intra in a doua jumatate a acestui an pe piata pensiilor facultative (pilonul III), prin lansarea a 2-3 fonduri cu diferite grade de risc. In prezent, pe aceasta piata activeaza companiile Allianz-Tiriac Pensii Private, ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata si OTP Garancia.

"Asteptam anumite imbunatatiri ale legii, cum ar fi cresterea nivelului de deductibilitate sau introducerea procedurii de vesting", spune Alexandrescu.

Procedura de vesting ar presupune ca platile facute de angajatori la pensiile facultative, in beneficiul angajatilor proprii, sa treaca efectiv in proprietatea salariatilor doar dupa o anumita perioada, pentru a motiva angajatii sa ramana in companie mult timp.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, la sfarsitul lunii martie fondurile de pensii facultative de pe piata locala aveau circa 75.000 de participanti, valoarea activelor fiind de peste 24,8 milioane de lei (circa 6,7 milioane de euro). Fata de luna anterioara, activele administrate de fonduri au crescut cu circa 16%.

AIG Life a incheiat anul trecut cu afaceri de 67,6 milioane de euro, in crestere cu 70% fata de 2006. Aceasta evolutie s-a datorat majorarii numarului de agenti de la 1.000 de persoane in 2006 la 4.000 in 2007.

"Cred ca piata asigurarilor de viata va avea o crestere semnificativa, peste cea din 2007, datorita extinderii canalelor de distributie. Pentru AIG Life estimez o crestere cel putin la nivelul celei de anul trecut", a mai spus Alexandrescu.

In 2007, piata asigurarilor de viata s-a ridicat la 432 de milioane de euro, cu 26% peste nivelul din anul anterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea