Financiar

#criptomonede #investitii

In ce poti investi in contextul economic actual?

Lumea trece prin schimbari importante, iar oamenii simt nevoia sa-si protejeze economiile sau sa investeasca in obiecte viabile si sigure. Obiectivele financiare dicteaza tipurile de investitii potrivite, astfel ca sunt mai multe modalitati prin care banii pot fi pusi „sa munceasca”.

 

Aurul, mereu o investitie sigura

Chiar daca aurul nu reprezinta o modalitate de imbogatire, ci mai degraba una de conservare a averii, merita ca oamenii sa investeasca in acesta. Este recomandat insa ca aurul sa constituie o mica parte din portofoliul de investitii, mai precis maximum 5%. Este cunoscut faptul ca aurul nu ofera chirii sau dividende, dar pentru ca este un metal pretios, care si-a dovedit randamentul de-a lungul timpului, este o polita de asigurare care poate fi de mare ajutor in cazuri extreme.

De mii de ani, aurul a fost folosit ca moneda, astfel ca lumea a capatat mare incredere in el. In ceea ce priveste alternativele de a investi in aur, cea mai populara varianta este cea in aurul fizic: lingouri si monede de aur de la companii autorizate.

Si investitia in bijuterii din aur este una demna de luat in considerare, pentru ca valoarea acestora creste cu trecerea timpului, mai ales daca sunt de calitate superioara, lucrate atent si provenind de la case de bijuterii celebre. In caz de instabilitatea financiara pe termen scurt, o casa de amanet poate fi de mare ajutor, pentru ca in schimbul bijuteriilor de valoare se pot primi sume importante de bani. 

Piata de capital

Investitiile de pe piata de capital trebuie luate in considerare de catre persoanele cu experienta, care dispun de cultura investitionala. Uneori, valoarea anumitor actiuni scade foarte mult, intr-un timp scurt, conducând la pierderi masive de bani.

Este esential ca inainte de a investi in actiuni sa se cunoasca toate detaliile referitoare la:

  • activitatile companiei ale caror actiuni vor fi achizitionare;
  • coeficientul de capitalizare bursiera, dar si P/BV (price to book value) al unei singure actiuni;
  • câstigul pe o actiune;
  • valoarea DIVY (randamentul dividendului - dividend Yield) etc.
  • In acelasi timp, este nevoie de o previziune pentru urmatorii 10 ani, pentru a se estima asteptarile actiunilor rezultate.

Criptomonede

In mod clar, criptomonedele sunt la moda, inca de când au aparut. Prima criptomoneda lansata a fost Bitcoin (in 2009), care a avut un parcurs spectaculos, cu suisuri si coborâsuri, cunoscând aprecieri si de 570%.

Riscul cel mai mare al criptovalutelor este ca sunt extrem de volatile, fiind cazuri in care unele monede virtuale, cum este Ethereum, inregistreaza pierderi de pâna la 20%. Recomandarea principala in cazul criptomonedelor este sa fie investite in ele fonduri relativ mici. Greseala pe care o fac multe persoane consta in investirea unor sume foarte mari de bani, neavând o strategie de actiune in spate. Acest lucru genereaza pierderi semnificative.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea