Financiar

#craciun #criza financiara #cadouri #disounturi

In America, Mos Craciun a cantat a criza

Vanzarile de Craciun de anul acesta din SUA sunt cele mai slabe de 40 de ani incoace, volumul de vanzari rezultat din afacerea cu cadouri fiind anul acesta cu 2,8 la suta mai mic decat anul precedent, scrie ziarul austriac Die Presse.

Razboiul agresiv al reducerilor, orarele de deschidere prelungite si ofertele atragatoare nu si-au adus, se pare, efectul scontat, in SUA profilandu-se cele mai slabe vanzari de craciun de 40 de ani incoace. Conform International Council of Shopping Centers (Consiliul International al Centrelor Comerciale), vanzarile din luna noiembrie si decembrie inregistreaza o scadere cu pana la un procent, o scadere atat de mare a consumului nefiind semnalata din 1969 incoace, anul inceperii inregistrarii datelor din acest domeniu. Comerciantii au incercat pana in ultimul moment sa obtina rezultate bune prin reduceri de pana la 60 sau 70 la suta. Acest lucru a contribuit la stimularea vanzarilor dar a micsorat profitul. In astfel de conditii va fi cu atat mai greu sa se scoata profit din vanzari in ianuarie si februarie. Multi au cumparat cate ceva mai ales datorita reducerilor iar dupa Craciun doar 32 la suta din consumatori planuiesc sa faca alte cumparaturi , fata de 58 la suta in mod obisnuit.

Inclusiv afacerile de dupa Craciun cu cadouri in bani lichizi sau vouchere ar urma sa sufere, dat fiind ca anul acesta vor fi facute cadou mai putine vouchere. Ultima sambata inainte de Craciun (Super Saturday), in mod normal cea de-a doua cea mai importanta zi de cumparaturi din acest sezon, a fost si ea sub asteptari, la fel ca si cea mai importanta zi de cumparaturi, Black Friday (Vinerea Neagra), de dupa Thanksgiving. La sfarsitul saptamanii trecute, recesiunii, inaspririi conditiilor de creditare, concedierilor si temerilor vis-a-vis de viitor li s-au adaugat furtunile de zapada si grindina, care i-au impiedicat pe multi dintre cei care se decid tarziu sa iasa la cumparaturi.

Catastrofa de Craciun are insa si castigatori, discounturi precum Walmart, Sears sau Kmart fiind locatii preferate pentru cadouri, aproape fiecare al doilea cumparator afirmand ca doreste sa cumpere aici cadourile de Craciun, asa cum reiese din sondajul efectuat de Asociatia Nationala a Comertului cu Amanuntul (NRF). Pentru a evita cheltuieli prea mari, in SUA multi renunta la cardul bancar pentru a plati mai mult in numerar, constata studiul.

Anul acesta, un numar mai mare de americani s-a apucat sa caute chilipiruri pe Internet desi aceasta practica nu a dus nici ea la un rezultat mai bun, volumul de vanzari al comerciantilor pe Internet scazand si el cu un procent fata de anul trecut, conform unui sondaj realizat de compania pentru sondarea pietei comScore.Inc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea