Financiar

In 2008, crestere economica de peste 7%

Avem toate sansele sa incheiem acest an cu o crestere economica mai mare decat cea de anul trecut. Conditia este sa avem un an agricol normal. Daca, in 2007, economia noastra a inregistrat un avans de 6%, cresterea economica din 2008 ar putea depasi 7%, potrivit estimarilor optimiste ale specialistilor de la BCR .

„La baza acestei estimari se afla evolutia foarte buna a impozitelor nete pe produse si servicii colectate la bugetul general consolidat de stat, mentinerea unui ritm inalt al constructiilor, usoara accelerare a industriei si un an agricol cel putin normal“, indica o analiza a BCR. Potrivit documentului, in lunile ianuarie-martie s-ar putea inregistra cea mai mare crestere economica din intregul an.

Cel mai mare pericol care poate taia din cresterea economiei romanesti este legat de conditiile meteo. Acestea pot influenta economia mai mult chiar decat turbulentele de pe pietele financiare internationale, avertizeaza economistii BCR.

Pentru acest an, prognoza macroeconomica a BCR indica o crestere a PIB de 6,1%, iar pentru anul viitor, de 6%.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea