Financiar

#eliminare #impozit minim #emil boc

Impozitul minim, eliminat de la 1 octombrie

Guvernul a decis ieri renuntarea la impozitul minim, conform antena3.ro. Premierul Emil Boc a anuntat ca hotararea intra in vigoare incepand cu data 1 octombrie 2010 , fiind o masura luata pentru sprijinirea economiei.

Impozitul minim a fost introdus in mai 2009, cand Ministerul Finantelor Publice era condus de Gheorghe Pogea . Sumele cu care firmele erau impozitate variau intre 2.200 lei ( daca aveau venituri totale de pana la 52.000 lei) si 43.000 lei (daca veniturile depaseau 129 milioane lei).

Dupa introducerea acestui tip de impozitare, Oficiul National al Registrului Comertului a contorizat peste 133.000 de firme care si-au suspendat activitatea in 2009.

In cadrul sedintei de Guvern de ieri, Emil Boc a mai anuntat inca trei masuri menite sa redreseze economia Romaniei . Astfel, s-a reglementat posibilitatea ca executarea silita impotriva unei firme care este sprijinita cu bani de la stat sa fie suspendata, s-a diminuat nivelul dobanzii datorate de firme pentru creantele fiscale neachitate in timp util si s-a decis scaderea plafonului de investitii pentru firmele care pot primi ajutor din partea statului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea