Financiar

#imobiliare #criza #pret

Imobiliarele, in revenire din primavara

Preturile locuintelor vor continua sa scada in aceasta iarna, dar tranzactiile ar trebui incheiate pana in primavara, cand specialistii cred ca se va relua cresterea pe piata imobiliara .

Iarna este anotimpul in care numarul tranzactiilor este cel mai scazut, tendinta descendenta a crizei fiind amplificata de racirea vremii.

"Cu siguranta, preturile vor mai scadea, pentru ca mizez pe caracterul sezonier al pietei. Vara si iarna au loc putine tranzactii, independent de criza. Daca as vrea sa-mi cumpar o locuinta, as mai astepta pana la mijlocul iernii", a explicat pentru Evenimentul Zilei Radu Zilisteanu, expert imobiliar .

Pentru ca autoritatile nu luat masuri de repornire a constructiilor, tendinta descendenta va continua, iar expertii se feresc sa faca previziuni clare despre momentul revenirii pietei.

Un apartament nou este cea mai buna investitie in aceasta perioada, crede Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Ea sustine ca "stocul limitat" face apartamentele noi sa fie mai valoroase in conditiile in care dezvoltatorii noi nu mai au fondurile necesare pentru a contrui pentru moment.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea