Financiar

#imigranti italia piata #piata miliarde imigranti #miliarde euro imigranti

Imigrantii din a doua generatie, o piata de miliarde de euro in Italia

Imigrantii din a doua generatie, sau ''noii italieni'' cum le place sa se autodefineasca, nu suporta etichetele: clandestin, strain, extracomunitar, imigrant .

Sunt o armata de 767.000 de persoane cu varsta intre 0 si 18 ani, care creste in ritm de 20% la fiecare 12 luni, noteaza ziarul La Stampa.

Singurii care se ocupa de acesti oameni sunt administratorii locali, profesorii si cate o asociatie din sectorul tertiar, dar mai ales expertii in marketing si intreprinderile, interesati de o piata care valoreaza astazi 30 de miliarde de euro, destinata sa se dezvolte in mod exponential .

Cei care au in mana cheile integrarii lor sunt acei ''guru'' ai mesajelor publicitare cu tinta. Datorita cercetarilor lor au rezultat date interesante: sa inventezi jeans ''musulmani'' sau bauturi latino-americane, nu serveste la nimic, dimpotriva, adesea este contraproductiv.

Privind din alt punct de vedere asimilarea exista, dar trece prin singura mare cultura contemporana, piata.

Cateva date: 70% dintre tinerii imigranti declara ca consuma in fiecare zi produse alimentare italiene, in timp ce numai 43% spun ca consuma zilnic alimente legate de traditiile tarii de origine...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea