Financiar

#ilie sarbu #irigatii #terenuri #agricol #suprafata

Ilie Sarbu: Nu putem ameliora situatia terenurilor care nu au fost irigate niciodata

Suprafata agricola care poate fi irigata a fost extinsa cu 200.000 de hectare si va ajunge astfel la 763.000 de hectare, a declarat ministrul Agriculturii , Ilie Sarbu. El a precizat ca statul nu va putea ameliora situatia terenurilor agricole unde nu au existat niciodata sisteme de irigatii , scrie NewsIn.

In cadrul unei conferinte de presa despre seceta din Romania, Sarbu a spus ca, in prezent, se afla in stare de functionare instalatii de irigare pentru 563.000 de hectare de teren agricol, din care 553.000 de hectare (respectiv 99%) sunt contractate de furnizorii de apa pentru irigatii .

La sedinta de guvern de miercuri, Ilie Sarbu a obtinut aprobarea pentru suplimentarea suprafetei cu 200.000 de hectare. "Acest lucru nu inseamna ca toate o sa fie irigate. Noi doar am reabilitat ce am putut, din cele 3 milioane de hectare care existau in 1989. Cred ca 1,5 milioane de hectare nici nu mai pot fi reabilitate.

"Pe 25 mai, in baza solicitarilor, suprafata irigata era de 82.300 de hectare, dintre care 42.000 sunt cultivate cu grau si orz. In perioada urmatoare, sunt asteptate cereri pentru culturile de primavara, pentru porumb si pepeni", a spus Sarbu. El a adaugat ca, pana in acest moment, nu a mai primit nici o cerere, din nici un judet din tara, comisiile care ar fi trebuit sa intocmeasca raporturile privind seceta nefacand acest lucru.

Energie mai ieftina pentru irigatii

Ilie Sarbu a mai spus ca Executivul cauta solutii privind furnizarea de energie ieftina pentru functionarea sistemelor de irigatii...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea