Financiar

#buget #gheorghe ialomitianu #fonduri fmi

Ialomitianu: Exclus sa accesam banii FMI, in 2012

Bugetul pe 2012 se va baza mai mult pe investitii , iar banii FMI si UE nu vor fi accesati. Acordul este doar o " centura de siguranta ", sustine ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu .

"Am pornit constructia bugetului pe 2012 de la un deficit de 1,9% cash, care este posibil de finantat. La anul, Romania nu trebuie sa mai ia masuri de austeritate pentru ca le-a luat in 2010 si, in plus avem si un acord cu FMI, care e centura de siguranta. Noi ne bazam pe investitii, am acordat 38,1 miliarde de lei. Nu am luat in calcul sa accesam, la anul, sumele de FMI, mergem mai mult pe increderea expertilor", a declarat ministrul Ialomitianu.

Prin investitiile realizate in 2012 se vor genera noi locuri de munca, deci implicit si venituri, potrivit lui Gheorghe Ialomitianu.

"Prin investitii ajutam constructiile, industria, agricultura. De asemenea, ele vor asigura cresterea de venituri si locuri de munca. Suntem tara europeana cu procentul cel mai mare alocat pentru investitii", a explicat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea