Financiar

#hipermarket #producatori autohtoni #taxe

Hipermarketurile saracesc producatorii autohtoni

Hipermarketurile romanesti percep cele mai mari taxe din cifra de afaceri a unui furnizor din Europa. Producatorii autohtoni platesc taxe in valoare de 25% din cifra de afaceri, fata de 10% in Franta sau Polonia.

"Este imperios necesara adoptarea unei legi in regim de urgenta care sa reglementeze conditiile de achizitii atat ale produselor alimentare , cat si nealimentare de catre marii retaileri si semnarea Codului de Bune Practici atat a produselor industriale (nealimentare), cat si a celor alimentare", a declarat Stefan Nicolae, presedintele Agrostar, pentru Evenimentul Zilei.

Acesta sustine ce persoanele juridice straine sau cele romane cu actionari straini beneficiaza de contracte preferentiale, mult mai avantajoase decat contractele cu producatorii romani.

Codul de bune practici va creste preturile in hipermarketuri , cred retailerii. Adrian Manolache, secretarul general al Asociatiei Retelelor Comerciale, prevede o crestere a preturilor, dar spune ca procentul cu care vor creste este inca neclar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea