Financiar

#firme in insolventa #insolventa #hidroelectrica #intrare in insolventa

Hidroelectrica cere intrarea in insolventa

Hidroelectrica S.A., cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a depus la finele saptamanii trecute o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti.

Instanta a decis ca primul termen de judecata sa fie miercuri, 20 iunie.

Bilantul companiei indica faptul ca in 2011 profitul Hidroelectrica a scazut de 45 de ori, de la 292,3 milioane lei, la 6,4 milioane lei. Totodata, veniturile totale au coborat de la 3,41 miliarde lei la 3,18 miliarde lei, in timp ce cheltuielile au urcat de la 3,02 la 3,14 miliarde lei.

In cazul in care instanta va admite cererea insolventa a Hidroelectrica S.A., valoarea activului net al Fondului Proprietatea, care detine 20% din actiunile acestei companii, se va reduce cu 21%.

"Mentionam faptul ca, in cazul in care cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica este admisa de catre Tribunal, aceasta va determina inregistrarea actiunilor companiei la valoarea zero in activul net (VAN) al Fondului (valoarea participatiei Fondului in Hidroelectrica la 31 mai 2012, reflectata in VAN, a fost de 3.288,71 milioane lei, adica 20,98% din total VAN), pana la finalizarea procedurii mai sus mentionate, in conformitate cu Regulamentul CNVM nr.4/2010", potrivit unui comunicat transmis de Fondul Proprietatea catre Bursa de Valori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea