Financiar

#bani #sate #fonduri #europene #finantare #rural

Guvernul va completa fondurile europene pentru dezvoltarea satelor

Proiectele eligibile pentru dezvoltarea satelor care nu vor putea primi finantare din fonduri europene , ca urmare a depasirii plafonului de 777 milioane euro stabilit de Uniunea Eropeana, vor fi finantate de la buget, intr-un program national de modernizare a mediului rural, a anuntat primul ministru Emil Boc .

Guvernul a hotarat, in sedinta de miercuri, sa suplimenteze fondurile europene pentru dezvoltarea mediului rural, solicitarile autoritatilor locale depasind cu mult plafonul pe care Uniunea Europeana l-a alocat acestei masuri.

Astfel, proiectele eligibile de dezvoltare a satelor pentru care nu vor putea fi contractate fonduri comunitare , din cauza depasirii plafonului de 777 milioane euro stabilit de Uniunea Europeana, vor fi finantate de la buget, intr-un program national de modernizare a mediului rural, a anuntat primul ministru Emil Boc.

"Vom prelua proiectele eligibile pentru care este depasit plafonul, dar care au intrunit un minim de punctaj, pentru finantare nationala", a spus Boc.

Peste 777 milioane euro au fost alocate in acest an din fonduri europene pentru dezvoltarea satelor, pentru aceasta masura UE alocand Romaniei 1,5 miliarde euro pentru perioada 2007-2013.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea