Financiar

#guvern #eliminare #impozit forfetar

Guvernul renunta la impozitul forfetar

Guvernul a decis sa renunte la introducerea impozitului forfetar , anunta realitatea.net. Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca in acest moment, pe langa eliminarea impozitului forfetar, Executivul analizeaza cu FMI si Comisia Europeana posibilitatea de a reintroduce impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor, o solutie prin care se va optimiza sistemul fiscal si se vor colecta mai eficient veniturile.

Impozitul forfetar ar fi trebuit sa intre in vigoare incepand cu 2011, fiind o masura compensatorie la impozitul minim, care a fost desfiintat de la 1 octombrie 2010 .

Gheorge Ialomitianu, Ministrul Finantelor Publice, a declarat ieri ca in urma dialogului purtat cu oficialii FMII, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene s-a hotarat ca eliminarea impozitului minim nu presupune luarea unor masuri compensatorii. Intrebat daca impozitul forfetar va fi desfiintat, Ialomitianu a raspuns ca va lua o decizie doar dupa autoritatile vor discuta cu reprezentantii celor trei organisme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea