Financiar

#masuri guvern #sistem de taxare #inregistrare registrul comertului

Guvernul pregateste un nou sistem de taxare

Sistemul de calcul al taxelor pentru operatiunile de persoane fizice autorizate si firme la Registrul Comertului va fi modificat de Guvern. De asemenea, Executivul va stabili tarife fixe pentru aceste servicii.

Noile tarife, care ar aduce la buget venituri suplimentare anuale de peste 100 de milioane de lei, vor fi aplicate intr-un interval de doua luni dupa ce vor fi avizate de Guvern.

Pentru inregistrarea in Registrul Comertului a unei persoane juridice (aici sunt incluse autorizarea constituirii, inmatricularea, autorizarea functionarii si declaratia pe propria raspundere) se va percepe pe o taxa unica de 250 de lei. In cazul persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale sau familiale valoarea taxei va fi de 90 de lei.

Atat firmele, cat si persoanele fizice autorizate si intreprinderile familiale ori individuale vor plati 45 de lei pentru cererile de mentiuni simple (verificarea disponibilitatii sau rezervarii denumirii unei firme, numirea lichidatorului, extrasul de registru). In schimb, cererile de mentiuni complexe (doua sau mai multe operatiuni) vor costa 220 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea