Financiar

#impozite #taxe #guvern

Guvernul a aprobat modificarea Codului Fiscal. Vezi noile impozite

De la 1 iulie, noul Cod Fiscal ii va obliga pe romani sa plateasca mai multe taxe si impozite. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spune ca "unul dintre rolurile acestei legi este acela de a aduce sistemul de taxe si de impozite din Romania in zona normalitatii".

Statul roman percepe noi impozite, de 16% din valoarea tichetelor de masa, cadou sau de vacanta, dobanzilor obtinute de romani de la banci. Cei mai afectati de noile reglementari sunt angajatii platiti prin contracte drepturi de autor, care vor fi plati un impozit pe venit mai mare, dar si contributii sociale .

Nould Cod Fiscal prevede si taxa de solidaritate perceputa celor care detin mai mult de o locuinta si impozitarea veniturilor obtinute din dobanzi bancare , potrivit Gandul. Veniturile obtinute din jocuri de noroc vor fi impozitate cu 25%, lucru care anuleaza castigurile pentru pariurile mici.

Noile taxe si impozite, aplicate de la 1 iulie:

  • Tichetele de masa, cadou sau de vacanta, impozitate cu 16%
  • Dobanzile obtinute din depozitele la vedere si din conturile curente sau din cele la termen, impozitate cu 16%
  • Angajatii prin contract de drepturi de autor vor avea de platit mai mult la Fisc si vor plati si contributii sociale, chiar daca au carte de munca. "Va veni clipa cand va trebui sa primim pensii", a explicat Vladescu masura.
  • "Taxa de solidaritate" de 50% pana la 200% din valoarea impozitului pe locuintele detinute, altele decat cea de domiciliu
  • Veniturile din jocurile de noroc, impozitate cu 25% din venitul net calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor

In urma implementarii noilor taxe, bugetul de stat va castiga 0,3% din PIB, respectiv 400 de milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea