Financiar

#greseli #datorii #greseli de evitat #administrare bani

Greseli pe care trebuie sa le eviti daca ai prea multe datorii

Expertii in domeniul financiar-bancar avertizeaza ca datoriile pot creste simtitor mai ales daca continui sa faci 4 mari greseli comune. Iata care sunt acestea:

1. Platirea sumei minime din datoria ta

Nu achita niciodata doar suma minima de plata, deoarece acest lucru duce la cresteri rapide ale datoriei, iar problemele tale vor deveni din ce in ce mai mari.

2. Imprumuturile la prieteni

Atunci cand ai datorii nu te imprumuta la prieteni si familie, deoarece acest obicei va deteriora la un moment dat relatia cu cele mai importante persoane din viata ta.

3. Accesarea de noi credite

Noile imprumuturi pe care le faci pentru a achita creditele mai mici cu dobanda nu iti vor face viata mai usoara. In plus, vei avea intr-adevar o singura plata de facut, insa va creste, de fapt, suma totala pe care trebuie sa o inapoiezi.

4. Declararea falimentului

Declararea falimentului este o decizie foarte importanta. Aceasta hotarare este permanenta si poate avea consecinte grave asupra viitorului tau financiar. Evita asadar declararea falimentului, mai ales daca poti ajunge la o intelegere cu banca in vederea achitarii datoriei.

Sursa foto: nerdwallet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea