Financiar

#google #motorola #lenovo # vazare motorola

Google a vandut Motorola. Sa fie asta cea mai proasta afacere pentru Google?

Gigantul american Google a renuntat la Motorola pentru 2,91 miliarde de dolari. Compania a fost vanduta chinezilor de la Lenovo, americanii iesind in pierdere la aceasta tranzactie.

Prezentata initial drept un zvon de catre New York Times, cea mai mare tranzactie a anului a avut loc recent. Google a anuntat, miercuri, 29 ianuarie, ca a vandut divizia de telefoane mobile Motorola grupului chinez Lenovo. Tranzactia s-a situat la un pret de 2,91 miliarde de dolari, mai putin de o treime din pretul initial de achizitie. In 2011, Google cumparase Motorola Mobility cu 12,5 miliarde de dolari, suma datorandu-se, in principal, numarului foarte mare de brevete detinute de companie.

Achizitia Lenovo include smartphone-urile Moto X, Moto G si seria Droid Ultra, insa Google va detine in continuare majoritatea brevetelor.

Motorola are o istorie de 80 de ani, inventand telefonul mobil acum treizeci de ani, iar Lenovo este in prezent cel mai mare producator de PC-uri din lume.

Foto: rootzwiki.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea