Financiar

# ghid infiintare firma # firma bucuresti #infiintare firma

Ghid pentru infiintarea unei firme in Bucuresti

A detine propria afacere este un vis pentru multi, fie ca este vorba despre angajati cu experienta care decid ca este timpul sa continue pe cont propriu, fie ca vorbim despre antreprenori creativi care au resursele si idelile pentru un start-up. Deschiderea unei afaceri reprezinta un pas important si este bine sa stiti care sunt cerintele pentru antreprenori in Romania. Mai jos, va prezentam pasii necesari pentru infiintarea unei firme, precum si principlalele lucruri la care este bine sa va ganditi inainte sa incepeti acest proces.

Etapele necesare pentru a va incepe propria afacere

Cele opt etape descrise mai jos sunt cele care pot fi considerate etapele nelipsite, necesare pentru a deschide o companie in Bucuresti indiferent de domeniul in care va activa aceasta. Ele sunt:

Alegerea domeniului de activitate: firma va avea un obiect principal de activitate si mai multe obiecte secundare, in conformitate cu cele din codul CAEN.

Alegerea tipului de companie: cei mai multi antreprenori aleg sa deschida o societate cu raspundere limitata (SRL) insa societatea pe actiuni (SA) este o alta optiune, potrivita afacerilor cu un capital mai mare.

Alegerea numelui companiei: numele ales trebuie sa fie unul original iar odata ce este stabilit, el poate fi rezervat.

Stabilirea sediului social: fie prin contract de inchiriere, fie prin contract de comodat; antreprenorii pot apela si la servicii de gazduire sediu social.

Pregatirea actelor societatii: acestea sunt Actul Constitutiv si documentele aferente precum dovada de plata a capitalului social, dovada rezervarii numelui firmei, specimene de semnatura si alte declaratii.

Depunerea la Registrul Comertului: odata ce dosarul noii firme este complet, el este depus impreuna cu cererea de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului.

Sfaturi pentru antreprenori

Alegerea tipului de companie este un pas foarte important si este bine sa va ganditi la tipul de activitati pe care le va intreprinde firma, la capitalul social disponibil dar si la gradul de raspundere a actionarilor. Un SRL poate fi utilizat indiferent de tipul de activitate al firmei. Poate fi potrivit, de exemplu, pentru cei care doresc sa deschida un restaurant care poate fi utilizat si ca spatiu de eveniment dar si pentru antreprenorii care doresc sa inceapa o afacere in domeniul IT sau software.

In functie de domeniul de activitate ales, compania va avea nevoie si de autorizatii suplimentare de functionare. Va recomandam sa verificati cu atentie cerintele existente intr-un anumit domeniu, astfel incat afacerea dumneavoastra sa inceapa sa functioneze conform tuturor criteriilor si in cel mai scurt timp cu putinta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea