Financiar

#psd #geoana #impozit #impozit forfetar #inlocuire #eliminare

Geoana: Impozitul forfetar nu poate fi eliminat daca nu va fi inlocuit cu alta taxa

Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ca partidul pe care il reprezinta sustine eliminarea impozitului forfetar incepand cu 1 septembrie , dar ca masura va putea fi abrogata numai daca se vor gasi alte surse de finantare . Potrivit acestuia, reprezentantii Coalitiei sustin in continuare aceasta taxa, recunoscand ca exista si argumente pentru pastrarea impozitului.

Masura eliminarii impozitului forfetar ar putea fi aplicata incepand cu 1 septembrie numai daca Guvernul inventeaza alte taxe, este mesajul pe care presedintele PSD, Mircea Geoana, l-a transmis mediului de afaceri.

"Propunem eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri incepand cu 1 septembrie, dar numai sub conditia ca gasim resursele suplimentare dintr-o serie de propuneri pentru a putea sa compensam lipsa de venituri la buget si sa ne achitam de obligatiile fata de FMI", a spus Geoana, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, din ultimele discutii de luni cu partenerii de Coalitie, PD-L sustine in continuare impozitul forfetar.

"Este clar ca opiniile sunt diferite cu privire la acest subiect, dar pe mine ma intereseaza mai mult opinia mediului economic, care in acest moment considera acest impozit ca un obstacol in calea bunei functionari a unui important segment de IMM-uri. Sunt si argumente pentru pastrarea acestuia, pe care cei de la PDL le-au mentionat: combaterea evaziunii fiscale , sunt si argumente pro. Daca gasim alte surse putem renunta la acest impozit, masura ar fi bine primita de mediul economic romanesc", a mai declarat liderul social-democrat.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea