Financiar

#gazprom pierderi gaz #conflict gaze ucraina

Gazprom pierde zilnic 120 de milioane de dolari in urma conflictului cu Ucraina

Pierderile companiei ruse Gazprom in urma razboiului gazului cu Ucraina cresc pe zi ce trece, ajungand la aproape 120 de milioane de dolari pe zi.

"In prima saptamana dupa declansarea conflictului, pierderile Gazpromului nu erau foarte mari: in perioada 1-6 ianuarie, din cauza furtului de gaz pe teritoriul Ucrainei, ele se cifrau la circa 40 de milioane de dolari.

In schimb din 7 ianuarie concernul pierde circa 120 de milioane de dolari zilnic", estimeaza directorul East European Gaz Analysis, Mihail Korcemkin, relateaza AFP. In prima jumatate a anului 2008, venitul Gazprom era de circa 200 de milioane de dolari zilnic.

In pofida negocierilor intensive, Naftogaz si Gazprom nu reusisera sa semneze inainte de Anul Nou un contract direct privind livrarile de gaz spre Ucraina pentru 2009. Rezultatele razboiului dintre cele doua tari sunt: Ucraina a ramas fara gaz, Rusia - fara tranzit, si ambele sufere prejudicii de imagine in fata Europei inghetate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea