Financiar

#ucraina datorii gaz #rusia #gazprom

Gazprom avertizeaza: Si Rusia va suferi daca Ucraina nu isi achita datoriile

Gazprom a intensificat presiunea asupra Ucrainei privind plata datoriilor la gaz, afirmand ca cele doua miliarde de dolari care nu au fost achitate inca priveaza Moscova de fondurile necesare pentru a sustine cresterea, pe fondul crizei economice, si va duce la concedieri in Rusia.

"Din moment ce majoritatea bunurilor importate din Ucraina sunt fabricate si in Rusia, neplata gazului va afecta sectoarele in care bunurile ucrainene sunt in competitie cu cele ruse, pe pietele interne", a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom Serghei Kuprianov, citat intr-un comunicat.

"Acest lucru va afecta industriile si oamenii care lucreaza in ele", a adaugat el. Ucraina exporta in primul rand produse ale industriilor siderurgice si miniere, dar si utilaje grele.

Acestea sunt sectoarele afectate cel mai grav de criza in Rusia, in conditiile in care minele fac reduceri de personal si scurteaza programul, in replica la scaderea cererii.

Declaratiile lui Kuprianov, care acuza, practic, Ucraina ca submineaza industria grea prin neplata datoriilor pentru gaz, par sa aiba ca scop sa provoace nemultumire in randul muncitorilor rusi, pe fondul cresterii ratei somajului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea