Financiar

Gazele se scumpesc cu 12,5% iar curentul electric cu 4,4%, de la 1 iulie

Gazele se scumpesc cu 12,5% iar curentul electric cu 4,4%. Noile tarife vor intra in vigoare de la 1 iulie, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Distribuitorii au cerut ANRE majorarea pretului la gaze cu pana la 25%, insa autoritatea a anuntat ca scumpirea va fi sub 20%.

Pretul curentului a crescut ultima oara cu aproape 4 la suta in aprilie anul trecut, iar cel al gazelor naturale livrate populatiei, cu 8,5 la suta de la 1 februarie anul curent.

"Aceste scumpiri sunt cerute de operatori (...) Probabil ca o sa se mai scumpeasca si mai incolo ca sa se ajunga la cerintele lor", a declarat Ilie Serbanescu , analist economic.

Viorel Copil, purtator de cuvant FNSPR , a declarat ca e trist faptul ca nimeni nu se opune acestor cerinte. "Nenorocirea este ca fiecare scumpire de electricitate si de gaze aduce scumpiri ale tuturor elementelor, de la mancare la servicii de telecomunicatii si multe altele", a precizat Viorel Copil.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea