Financiar

#industria auto franceza #renault #psa peugeot citroen #nicolas sarkozy

Franta ar putea nationaliza producatorii auto locali

guvernul francez ar putea cumpara actiuni in cadrul producatorilor auto locali, in schimbul sprijinului financiar acordat, pentru a-i salva de la faliment.

Potrivit presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, guvernul va "investi foarte multi bani" pentru sprijinirea industriei auto, unul dintre sectoarele cu cei mai multi angajati din tara, relateaza Reuters.

"Producatorii auto nu au nevoie de capital neaparat, ci, mai degraba, de un schimb contra sprijinului financiar. Achizitionarea unor actiuni din companii poate, in unele cazuri, sa fie un schimb corect," a declarat Luc Chatel, ministrul industriei, pentru Le Figaro . Guvernul se va intalni marti cu reprezentati ai industriei auto, in vederea stabilirii unui plan pentru a face fata vanzarilor in scadere. "Cea mai importanta problema este ceea ce ni se va da la schimb. Planul de sprijin nu va fi un cadou. Producatorii vor fi nevoiti sa mentina fabricile din Franta," a spus Chatel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea