Financiar

#fmi #europa de est #fonduri insuficiente

FMI este incapabil sa sprijinine Europa de Est

Fondul Monetar International ( FMI ) este prea mic pentru a constitui un raspuns global la criza financiara din Europa de Est , sustin fosti oficiali ai institutiei, citati de Financial Times .

Situatia financiara tensionata a pietelor emergente din intreaga lume si apelurile catre Uniunea Europeana (UE) de a se implica tot mai mult in salvarea unor tari ca Letonia, Ungaria si Romania, a fortat FMI sa isi mareasca puterea de actiune.

"Observam efectele lipsei de resurse in cadrul FMI. Programele sunt probabil realizate la un nivel mai mic pentru ca FMI se teme sa nu ramana fara bani", a spus Simon Johnson, fost economist FMI, ce lucreaza in prezent la Massachusetts Institute of Technology.

FMI a oferit anul trecut 15,7 miliarde dolari (12,4 miliarde euro) dintr-un pachet de 25,1 miliarde dolari aprobat pentru Ungaria, insa resursele scad rapid. Ken Rogoff, un alt fost economist, a declarat ca "FMI nu are suficiente resurse pentru a sprijini toate tarile din Europa de Est ".

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea