Financiar

#salarii #scaderi #pensii #deficit bugetar #fmi #reforme

FMI cere Romaniei sa controleze salariile si sa reformeze sistemul de pensii

Dupa ce s-a batut palma asupra imprumutului extern contractat miercuri, Fondul Monetar International a impus conditii Romaniei privind redresarea deficitului bugetar, solicitand reducerea cheltuielilor pentru salarii, precum si adoptarea de reforme in sistemul pensiilor.

"Romania trebuie sa imbunatateasca procesul executiei bugetare si controlul cheltuielilor salariale, dar si sa reformeze sistemul de pensionare si sa administreze mai bine companiile publice", a declarat miercuri Jeffrey Franks , seful misiunii FMI in Romania, propunand Guvernului roman o lege de responsabilitate fiscala .

"Executia bugetara a presupus, in Romania, rectificari multiple, ceea ce a permis deficitului sa creasca. Vrem sa evitam ca acest lucru sa se intample in viitor. Cu asistenta internationala, cred ca este posibil, dar Romania trebuie sa adopte o lege de responsabilitate fiscala", a adaugat Franks, in cadrul unei conferinte de presa.

Oficialul misiunii a mentionat despre dublarea cheltuielilor salariale in ultimii ani si a adaugat ca este nevoie de reformarea sistemului de salarizare. "Acest lucru nu inseamna neaparat ca salariile vor scadea, dar sistemul in general trebuie imbunatatit. A alta problema o reprezinta faptul ca numarul persoanelor care se pensioneaza este mai mare decat cel al noilor angajati", a afirmat Franks.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea