Financiar

#salariat #firme #evidenta # evidenta salariatilor

Firmele, obligate de stat sa angajeze un om care sa se ocupe cu evidenta salariatilor

Firmele sunt obligate ca incepand cu data de 31 iulie sa includa in organigrama un salariat calificat care se va ocupa de registrul general de evidenta a salariatilor si de relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca, potrivit adevarul.ro.

Prevederea este inclusa intr-o hotarare de guvern publicata in Monitorul Oficial in luna mai. Patronii care nu respecta aceasta hotarare risca amenzi de pana la 8.000 de lei.

In cazul in care acestia nu au nevoie de un angajat permanent, pot sa califice un om sau au ocazia sa ocupe ei insi aceasta functie, dupa ce in prealabil au urmat un curs de specializare .

Exista si varianta externalizarii acestui serviciu, insa aceasta se face contra cost .

Aceasta prevedere noua va "lovi" in special firmele mici, care spun ca sunt silite de stat sa faca cheltuieli pe care nu si le pot permite. "Majoritatea membrilor nostri nu stiu de aceasta prevedere. Pentru microintreprinderi , care abia scot un profit de cateva mii de lei pe an, angajarea unui om in plus sau plata unui colaborator este un efort financiar foarte mare", a declarat pentru adevarul.ro Florin Parvu, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea