Financiar

#fermieri romani #export cereale #interzicere export cereale

Fermierii romani cer interzicerea exporturilor de cereale si instituirea starii de urgenta

Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPR), atrage atentia ca 80% din recolta locala risca sa fie compromisa, iar 50% din cea de floarea soarelui se afla sub semnul intrebarii, scrie zf.ro.

De asemenea, la grau productia s-a diminuat la jumatate fata de 2011, insa pierderile au fost mai mici datorita cresterilor de preturi.

In aceste conditii, Baciu a cerut Ministerului Agriculturii sa decreteze starea de urgenta si sa opreasca exporturile de cereale.

"Am cerut declararea starii de urgenta din cauza secetei, iar domnul ministru ne-a trimis la dictionar. Ne-am uitat in dictionar si am vazut ca se declara starea de urgenta si din cauza calamitatilor naturale, printre care si seceta. Astfel, statul ar trebui sa sisteze urgent exporturile, sa gestioneze corect stocurile existente de cereale prin insilozarea lor in conditii de siguranta si sa puna in functiune toate instalatiile de irigatii", a declarat Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea