Financiar

Fermierii romani au cerut UE 2,8 milioane de euro

Fermierii romani au solicitat plati directe pentru 2008 din sprijinul financiar comunitar si de la bugetul national pentru o suprafata de 2,83 milioane hectare , potrivit datelor centralizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pana la data de 9 aprilie.

In campania de depunere a cererilor de sprijin din 2007, pentru aceeasi perioada, a fost solicitata la plata o suprafata mai mare, de 3.508.000 hectare, din care un procent insemnat a constat in supradeclarari. Acestea au contribuit in mod semnificativ la prelungirea duratei de efectuare a controlului si a autorizarii la plata. Potrivit APIA, pana la 9 aprilie 2008, din totalul celor 730.700 cereri programate au fost depuse 471.320 cereri, suprafata solicitata la plata fiind de 2.839.300 hectare.

Cele mai multe cereri de sprijin au fost depuse in judetele Suceava - aproximativ 85 la suta si Neamt - aproximativ 82 la suta din cererile programate. Subventia europeana pe suprafata este stabilita la 50,6 euro/hectar si poate intra in contul fermierilor numai daca acestia au depus cererea de sprijin in termen, nu au fost selectati la controlul pe teren sau prin teledetectie si nu au erori la controlul administrativ in sistem.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea