Financiar

#plati online #comisioane plati online

Fara comisioane la platile online ale taxelor

Comisioanele pentru plata online a taxelor si a impozitelor nu vor mai fi platite de catre contribuabil, ci chiar de institutia publica, potrivit unui act normativ care a fost publicat recent in Monitorul Oficial.

Aceasta masura a fost luata de catre autoritati pentru stimularea platilor online, dar si pentru alinierea la un acord de legislatie autohtona cu cea europeana.

Totusi, contribuabilul va plati in continuare comisionul care este prevazut in contractul sau cu banca pentru operatiunile pe care le efectueaza.

Astfel, potrivit noilor reguli valabile de la 24 decembrie 2013, comisionul aferent platii cu cardul este suportat de catre platitor, pentru comisioanele aferente serviciilor de plata percepute de catre furnizorul sau de servicii de plata sau de beneficiarul platii, pentru comisioanele aferente serviciilor de plata percepute de catre furnizorul sau de servicii selectat.

Sursa foto: business24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea