Financiar

#criza financiara #sfarsit economic #faliment national #criza economica

Falimentul national inseamna sfarsitul economic al unui stat?

Turbulentele de pe piata financiara internationala au adus in discutie termeni ce pareau uitati de mult timp. Unul dintre acesti termeni este "faliment national".

"Criza financiara ar fi putut provoca un faliment national si totodata o criza sociala puternica pe fondul unui astfel de dezechilibru economic", a declarat premierul ungar Ferenc Gyurcsany, citat de Ziarul Financiar. Acesta a mai adaugat ca Ungaria a evitat falimentul national doar prin ajutorul primit de la Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala. Declaratia lui ferenc gyurcsany a survenit la cateva sapamani de la o alta declaratie a premierului islandez Geir Haarade care afirma ca tara pe care o conduce risca sa intre in faliment national. "Suntem in fata unui pericol iminent care ar putea sa atraga in cel mai pesimist scenariu economia islandeza si bancile intr-un vartej al carui rezultat ar putea fi falimentul national", declara Haarde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea