Financiar

#flux stiri # servicii platite #stiri facebook #facebook

Facebook nu va mai fi chiar gratis! Ce taxa va fi introdusa

Facebook va introduce un serviciu platit de abonare la fluxurile de stiri. Astfel, in curand, anumite fluxuri de stiri care acum apar instant in wall-ul abonatilor nu vor mai fi gratuite. Paywall-ul va oferi acces la continut doar contra-cost rezolvand astfel o plangere mai veche a companiilor din domeniu.

Declaratia facuta de Zuckerberg vine in contexul publisherilor care se plang ca le-au scazut veniturile din cauza felului in care se propaga informatia pe Facebook. Astfel, Facebook va testa serviciul cu un număr limitat de publisheri din Statele Unite și Europa, scrie profit.ro.

Cel mai probabil, paywall-ul va fi functional la sfarsitul lui 2017, urmând ca, în funcție de evoluția acestora, Facebook să decidă mai întâi extinderea testării și apoi lansarea oficială a serviciului.

Serviciul va fi disponibil exclusiv pentru formatul Instant Articles. Dezvoltat și disponibil exclusiv pe Facebook, acest format contribuie la încărcarea aproape instantanee a paginilor și afișează reclame ale căror venituri sunt împărțite între publicație și Facebook. Abonamentul pentru paywall se pare ca va merge exclusiv catre publisheri, mai scrie profit.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea