Financiar

#cnipmmr #imm #finantare #fonduri structurale #eximbank

Eximbank sprijina IMM-urile cu dobanzi fixe si reduceri de comisioane

Reprezentanti ai EximBank si ai Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) au analizat problemele carora trebuie sa le faca fata IMM-urile in aceasta perioada si au convenit sa intensifice solutiile de finantare oferite de EximBank, in special cele care sustin accesarea fondurilor structurale.

EximBank vine in intampinarea intreprinzatorilor romani cu dobanzi fixe la creditele de export pe termen mediu si lung, credite de investitii cu garantii reduse pana la 50%, comisioane reduse cu 50% si "inghetarea" dobanzilor la nivelul lunii septembrie 2008, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul bancii.

De asemenea, EximBank acorda finantari cu dobanda subventionata si protejeaza societatile care desfasoara activitati de export de bunuri si servicii prin asigurarea riscului valutar, in cazul aprecierii monedei nationale in raport cu euro si dolarul american.

Finantarile cu dobanda subventionata se acorda doar in lei, IMM-urilor si companiilor romanesti, care deruleaza proiecte in dezvoltare regionala, cercetare-dezvoltare , protectia mediului , utilitati de interes public, ocuparea si formarea personalului.

Un operator economic este eligibil pentru a beneficia de finantare cu dobanda subventionata daca la data depunerii cererii de finantare indeplineste urmatoarele criterii:

- nu se afla in dificultate financiara;
- nu s-a instituit procedura de insolventa prevazuta de legislatia in vigoare;
- prezinta garantii colaterale pentru garantarea creditului solicitat;

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea